HDP’li Tosun’dan Avukat Ekmekçi’nin iddialarıyla ilgili dört önerge

HDP’li Tosun, şüpheli bir şekilde öldürülen Aleyna Çakır, Esra Hankulu, Gülay Uygun ve Eda Nur Kaplan’ın yaşanan olaylarla ilgili bağlantısının ortaya çıkarılmasını istiyor.

1396
HDP’li Tosun’dan Avukat Ekmekçi’nin iddialarıyla ilgili dört önerge

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Avukat Dr. Dilek Ekmekçi’nin devlet yetiştirme yurtlarında kalan kız çocuklarının bürokratlara ve emniyet yetkililerine seks işçisi olarak gönderildiği iddialarıyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e soru önergesi gönderdi.
Ayrıca HDP’li Tosun, şüpheli bir şekilde öldürülen Eda Nur Kaplan için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e ve söz konusu iddialar için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Meclis Araştırması yapılması için önerge verdi.
Meclisin devlet yetiştirme yurtlarında ve "Sevgi Evlerinde" kız çocuklarını seks işçiliğine sürükleyen şebekelerin araştırmasını isteyen HDP’li Tosun, şüpheli bir şekilde öldürülen Aleyna Çakır, Esra Hankulu, Gülay Uygun ve Eda Nur Kaplan’ın yaşanan olaylarla ilgili bağlantısının ortaya çıkarılmasını istiyor.

“Kadınların ölümünde Bakanlığın ihmali var mı?"

HDP’li Tosun’un yetiştirme yurtlarında kalan kız çocuklarının savcı, hâkim ve emniyet yetkililerine seks işçisi olarak gönderildikleri ve istismara maruz kaldıkları iddialarıyla ilgili Bakan Yanık’a “3 yıl önce ortaya atılan fuhuş şebekesi beyanlara yönelik Bakanlığınız herhangi bir adım atmış mıydı? Herhangi bir adım atılmamış ise gerekçesi nedir? Avukat Dr. Dilek Ekmekçi’nin isimlerle beyanlarda bulunduğu kişiler hakkında Bakanlığınız bir girişimde bulundu mu?” sorularını iltetti. 

“Ümitcan'ın yetiştirme yurtlarıyla bağlantısı ne?”

Bakan Gül’e Aleyna Çakır, Gülay Uygun ve Esra Hankulu’nun şüpheli ölümlerinde adı geçen Ümitcan U.'nun yetiştirme yurtlarıyla bağlantısının olup olmadığını soran HDP’li Tosun, “Ümitcan Uygun’un Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi olmasına rağmen hakkında neden soruşturma açılmamıştır? Ümitcan Uygun yetiştirme yurtlarındaki kız çocuklarının siyasi, sosyo-ekonomik nüfuza sahip kişilerle bağlantıları oluşturan suç şebekesinin üyesi midir? Bu konuda Uygun hakkında açılan bir soruşturma var mıdır?” diye sordu. 

Eda Nur Kaplan cinayeti

Şüpheli bir şekilde öldürülen Eda Nur Kaplan için Bakan Gül’e sunduğu önergede Tosun, olayda adı geçen isimler hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını dile getirerek, baş şüpheli Barış B.’nin "Sevgi Evleriyle" bağlantısını sordu.
Ayrıca Tosun, Eda Nur Kaplan cinayeti ile ilgili ifade veren Sıla F.’nin ifadelerinin doğruluğunun araştırılmasını istedi. (NÇ/EMK)


Kaynak: Bianet
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.