Sabah Gazetesi'nden Bir Yargı Haberi Daha: Onur Şener Cinayetinde Unutkanlık!

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre Ankara Adliyesi'nde, müzisyen Onur Şener'in öldürülmesine ilişkin cinayet davasında bir unutkanlık yaşandı.

1022
Sabah Gazetesi'nden Bir Yargı Haberi Daha: Onur Şener Cinayetinde Unutkanlık!

Ankara'da istek parça tartışmasının ardından öldürülen şarkıcı Onur Şener cinayetinin hukuki süreciyle ilgili çok ilginç bir gelişme yaşandı. Çankaya'da 2 Ekim 2022'de bir eğlence mekânında 3 kişi istekte bulundukları parçayı bilmediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener'in ölümüne neden olmuştu. Sanıklardan İlker Karakaş ve Ali Gündüz'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi. Ceza indirimle 25 yıla düşürüldü. Semih Soyalp, Gözde Gündüz ve Jale Erberk için de beraat kararı verildi. Soyalp'e tahliye kararı verilmesinin ardından Şener'in kızı Ceyla Şener'in avukatı İnanç Görür karara itiraz etti. Haziran ayında yaptığı itirazın kararını öğrenmek isteyen Görür, itiraz dilekçesinin nöbetçi ağır ceza mahkemesine değerlendirmesi için gönderilmediğini öğrendi. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nden bilgi almak isteyen Görür'e kalem personelleri "Göndermeyi unutmuşuz" cevabını verdi. Avukat Görür, "Sanık Semih Soyalp için beraat ve tahliye kararı üzerine hem beraate hem de tahliyesine itiraz etmeme rağmen, tahliye kararı nöbetçi ağır ceza mahkemesine değerlendirmesi için gönderilmemiştir. 11 Ağustos'ta mahkeme kalemine evrakın akıbetini sorduğumuzda göndermeyi unuttuklarını söylemeleri üzerine 'Yapacağımız bir şey yok' yanıtını aldık. Bu bizim için ciddi bir hak kaybına ve mağduriyete neden oldu" dedi.

Haber: Dilhan Dumanoğlu (17 Ağustos 2023)


Kaynak: Sabah
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.