“Çocuk Fuhuşu” Raporu Ve “Teenage Girls Sex Party”

Atalay Girgin'in kişisel bloğundaki Turhan Çömez'in raporundan da söz ettiği 21 Kasım 2021 tarihli yazısı...

1302
“Çocuk Fuhuşu” Raporu Ve “Teenage Girls Sex Party”

“Çocuk anneler…”, “Çocuk fahişeler…”, “Fuhuşa sürüklenen kız çocukları…” ve “Çocuk fuhuşu…” Bu sözler, ne denli üzücü olsa da geçmişten bu yana konuya ilişkin yayımlanan haberlerin başlıklarında ya da içeriklerinde yer alır.
Ne yazık ki haber bir sonuçtur. Ve bunlar haber konusu olmadan önce de başta ilgili kurum ve kuruluş yetkilileri olmak üzere, toplumun farklı kesimlerine mensup kişiler tarafından yıllardır bilinir.  Buna rağmen, bilinebilir ve tahmin edilebilir birçok nedenden dolayı, çocukların göz göre göre ve alenen cinsel istismarı ve sömürüsünün ifadesi olan çocuk fuhuşu konusunda kayda değer ve kapsamlı önlemler alın(a)maz.
Anlatanların iddialarına göre haberlere yansıyanlar buz dağının yalnızca görünen kısmına ilişkindir. Ve görünen kısmına ilişkin yeterli bilgiyi bile kamuoyuna aktarmaya yeterli değildir.
Yine bu iddia sahiplerine göre, genellikle yapılan ihbarların büyük bir bölümü de karşılıksız kalır. Acaba neden? Ellerinde gerekli ve yeterli olanaklar olduğu halde kimler, hangi etkili ve yetkili kişiler bu olayların üzerine gitmez?
“Çocuk Fuhuşu” raporuna giden süreci başlatan ihbar ise mucize kabilinden bir istisnadır. Çünkü bunun öncesinde, sonuç alınma umudu yok denecek kadar az olsa da bilindik ve ilk akla gelen birçok kurumun yanı sıra, çok sayıda milletvekiline de ihbarlar yapılmış, bilgi ve iddialar aktarılmıştır. Sanki ihbar olup yağmıştır isimsiz ve adressiz birileri…
Ne gariptir ki bu ihbar yağmurundan ıslanan, kendisine aktarılan bilgi ve iddialarla dertlenen ve bunların peşine düşen bir tek kişi çıkmıştır. Peki; o kişi kimdir?

İhbarları Tetikleyen Olay
İlgili kişinin kim olduğunu yazmadan önce, “Çocuk Fuhuşu Raporu”yla sonuçlanan ihbar sürecini tetikleyen olayı da belirtmem gerek. İddialara göre, ihbarların başlamasından kısa bir süre önce bir parti düzenlenmiştir. Bu işleri bilen, az çok bu işlerin kenarında köşesinde yer alan bazı kişilerin bile vicdanlarını sızlatan bir parti: Teenage girls sex party.
“Teenage girls” sözüne bakıp aklınıza yalnızca 19-18 yaşlarındaki kızlar gelmesin. Hatta 17-16 yaşlarındaki kızlar da… İnin, daha aşağıya inin… 15 bile değil. İddiaya göre bu parti, özel mi özel, ‘saray’lara layık düşkün bir kişi için düzenlenmiştir. Dolayısıyla yapılan, bu özel ve düşkün kişiye yakışacak, çok özel bir partidir. Ve kızlar da ‘özel’dir. Bundan dolayıdır ki aynı anlama gelse de açıkça Türkçe telaffuz etmek istemediğim için şöyle yazdım: “Fourteen age girls sex party”.
İddia konusu bu olay da ihbar edildi mi? Bunun ayrıntılı bilgisi birilerine aktarıldı mı? Bilmiyorum. Ancak şunu biliyorum ki ihbarlar, tek başına da olsa bir kişinin harekete geçmesini sağlar.
İhbarların Peşinde Bir Milletvekili
İhbarları ve ihbarlarda dile getirilen bilgi ve iddiaları önemseyen, ciddiye alan kişi, birçok konuda aykırı söz ve davranışlarıyla AKP’nin içinde bir ayrıkotu misali öne çıkan ve göze batan Turhan Çömez’dir.
Kendisine ulaşan ihbarları değerlendiren Milletvekili Çömez, bir gece vakti, iddialara konu olan ve korunmaya muhtaç kız çocuklarının kaldığı bir yurda gider. Ve o gün, o saatte orada koruma altında olması gerektiği halde 33 kız çocuğu yoktur. Yaşlarının 12 ile 18 arasında değiştiği belirtilen bu kızların nerede olduğu bile bilinmemektedir.
Hem belge hem bilgi düzeyinde tespit ettiklerini kayda geçiren Çömez, bunu bir rapor haline getirir. Rapor ve raporun içeriğinde yer alan bilgiler kısa sürede hem parti içinde hem de kamuoyunda yankılanır. Sonraki günlerde basına yansıyan haberlerde, bu rapor üzerine, Recep Tayyip Erdoğan’ın Turhan Çömez’e “Orada ne işin var senin?” dediği bile yazılır.
Lakin ok yaydan çıkmıştır. Turhan Çömez, hazırladığı “Çocuk fuhuşu” raporunu yalnızca Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakana iletmekle kalmaz. Aynı zamanda TBMM’ye de bir araştırma komisyonu kurulması teklifinde bulunan bir önerge sunar. Ve bu komisyonun “Ülkemizi son dönemde tehdit etmeye başlayan çocuk fuhuşu, çocuk pornografisi, cinsel amaçlı çocuk ticareti, çocuklarla cinsellik amaçlı turizm ve zorunlu erken evlilik gibi problemleri” araştırması gerektiğini belirtir.
Kurulan komisyon, bir müddet sonra, Turhan Çömez’in “bazı iddialarının doğru olduğunu” belirtir. Lakin Çömez’in hem raporunda tespit ettiği hem de önergesinde dile getirdiği konulara ilişkin, daha öteye gitmez. Belki de gidemez!
Zaten “Ben belgelerle konuşurum” diyen Turhan Çömez, belki kendisine iletilmeyen ya da iletilse bile hakkında gerekli ve yeterli belgelere ulaşamadığı “Fourteen age girls sex party” konusunda tek bir söz bile etmez. Ve ne yazık ki “çocuk fuhuşu” raporu, kamuoyunda ve basında yarattığı etkinin dışında küllenip unutulmaya terk edilir. Sorunun kendisi ise Allah’a havale edilir.
Elbette, birilerinin sorunu unutulmaya terk etmesi, yaşanmış ve yaşanmakta olan gerçekliği ortadan kaldırmaya yetmez. O adına çıdam denen kara bir irin gibi birikmeye ve dönem dönem patlamaya devam etmekte ve dinmek bilmeyen bir diş ağrısı gibi bazen azalıp bazen artarak varlığını korumaktadır. Hem de hâlâ… Hem de an be an “Gül”ler derlenmekte, gonca “Gül”ler tarumar eylenmektedir. Peki; ya bunun sorumluları…?
Bir Açıklama ve Rapordan Bir Bölüm
Yaptığı bir açıklamada “Şu anda devlet korumasında olması gereken bin 400 çocuk kayıp” der kız yurtlarına ilişkin “Çocuk Fuhuşu Raporu”nu hazırlayan Turhan Çömez. Ve ardı sıra şöyle devam eder: Örneğin Ankara'da 80'i kız olmak üzere 206 çocuk bulunamıyor. Bu bilgiler Emniyet'te var. Bana, 'Kız çocuklarının yerini bilmiyoruz, erkek çocukları ise suç şebekelerinin elinde olabilir' dediler1.
Bu sözlerin tevile ihtiyacı yoktur. Aslında birileri şu ya da bu biçimde, nerede neler olup bittiğini, hangi “Gül”lerin, hangi gonca “Gül”lerin ne için ve kimler için, kimler tarafından derlenip tarumar eylendiğini bilmektedir. Yani hiçbir şey sır değildir aslında… Peki; gereği neden yapılmaz bunun? Neden önlenmez?
Soruları daha da çoğaltmadan, yazıyı uzatmak pahasına, Turhan Çömez’in “Çocuk Fuhuşu” Raporundan çarpıcı bir bölüm aktarayım. İşte o bölüm:
Konsomatrislik yapanlar var
F. B.: C.K. adlı öğrenci ile birlikte sürekli yurttan kaçıyordu. Pavyonlara düştüğü ve konsomatrislik yaptığı tespit edildi.
S. G.: E. adlı erkekle kaçtı.
B. E.: H. adlı erkek arkadaşıyla dışarıda gayri meşru yaşam sürüyor. Başka erkeklerle de ilişkisi var.
C. K.: Yurttan bazı arkadaşlarıyla birlikte pavyonlarda konsomatrislik yaptı. Alkol kullanıyor, uyuşturucu kullandığı da iddia ediliyor.

Sahte isimle kürtaj yaptırıldı
K. T.: Sokaklarda fuhuş yapıyor. Hamile kaldı. Dünyaya getirdiği bebeği de SHÇEK yurduna verildi. (0-6 yaş Bahçelievler Çocuk Yuvası)
H. B.: Zihinsel engelli biri tarafından tecavüze uğradı.
R. T.: Çok sayıda erkekle (Şeyh Zayed Çocuk Yuvası gençleri ile) birlikte oluyor. Son seferinde hamile kaldı ve Bakırköy Devlet Hastanesi’nde (muhtemelen) başka bir isimle kürtaj yapıldı. A. B. ve F. hemşireden bilgi alınabilir. Tecrübeli. Çamlık Eczanesi’nden aldığı test kitleri ile başka arkadaşlarına hamilelik testi yapılmasına yardımcı oluyor. İzmit veya Sakarya’ya sevk edildiği söyleniyor.

Santral memuruyla aşk yaşadı
S. T. : Pek çok örnekleri gibi, o da yurtta kalarak hırsızlık ve gasp yapıyordu. Hacı Hüsrevli. Erkek arkadaşı ile evlenme kararı aldı. Düğünü Swissotel’de yapıldı. Gerçek düğünde ortaya çıktı. Hamile olarak evlendi. Mecidiyeköy’de bir apartmanda yaşarken erkek arkadaşı ile yaşadığı tartışma sonucu intihar etti.
Ö. K.: Yurt çalışanlarıyla aşk yaşadı. (A. Ç. adlı tekerlikli sandalyeye bağımlı santral memuru ile aşk yaşadı. Bu kişi evli ve çocuğu var. Yurtta usulsüz olarak kuruyemiş satıyor. Yurda gelen bağış kitapları pazarlıyor. Başka kızlarla da ilişkisi var.) Güvenlikte çalışan M. adlı bir gençle Adana’ya kaçtı ve evlendi.

Yurt memuru taciz etti
Ç. D.: D. Y. adlı yurt memuru tarafından taciz edildi.
E. Ç.: Erkek arkadaşının ailesi tarafından kızın iradesi dışında alıkonuldu. Koruma kararı olan E., isteği dışında yurt yöneticileri tarafından başka aileye teslim edildi.
M. T.: Tecavüze uğradı, fuhuş batağında.
G. Ö.: Sara Hastası. Pek çok kez intihar girişiminde bulundu. Zaman zaman yurttan kaçıyor ve günlerce dışarıda kalıyor.
M. K.: Defalarca yurttan kaçtı. Beyoğlu’nda barlara gidiyor.
E. İ.: Hırsızlık yapıyor. Ramazan ayında iftar için gittiği evlerden para çaldı.

Çocuk yaptı o da yurtta
F.D. : 2001 de yurda geldi. Madde bağımlılığı var. Tiner kullanıyor. Gayri meşru ilişki sonucu hamile kaldı ve doğum yaptı. Dünyaya getirdiği çocuğu halen bakanlığa bağlı bir yurtta barınıyor.
R. Ö. : Erkek arkadaşları ile yaşadığı ilişkileri fotoğraflayıp dışarıya servis yapıyor.

Öğretmen bile tecavüz etti
S. M. : Yurt bahçesinde bulunan Engelliler Spor Okulu’nda görevli, engelliler beden eğitimi öğretmeni tarafından tecavüze uğradı. İlişkiden sonra zührevi hastalığa yakalandı ve tedavi edildi. Hamile kalınca kürtaj yapıldı.

Tecavüzcüsüyle evlendirildi
S. Ç. : Hamile olduğu altıncı ayında fark edildi. Hamile bırakan kişiyle zorla evlendirildi. Sonra eşinden boşandı.
B. B. : Tecavüze uğradı ve fuhuş sektörünün eline düştü.
G. Y. : Ensest ilişki ile yurda geldi (abisi tarafından tecavüze uğramış) Yurda geldiğinde de başkaları tarafından tecavüze uğradı.

Alkolik, taciz kurbanı
S. K.: Tecavüz edildi ve hamile kaldı. 80.yıl Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderildi.
V. O.: İlk kez babası tarafından tecavüz edildi. Alkol kullanıyor.
D. B.: Fuhuş yaptı ve hamile kaldı. Halen Beşiktaş Gençlik Merkezi’nde kalan Sabay Aybicin’in adı ile özel bir klinikte kürtaj yapıldı. A. adlı bir arkadaşının annesi tarafından kürtaja götürüldü.

Misyonerlik de yapılıyor
S. K. ve Z. S.: Yurda yakın faaliyet gösteren Lütuf Kilisesi’nden gelen misyonerlerden etkilenmişler. Yurtta kiliseye gittiklerini ve Hıristiyan olduklarını söylüyorlar. Kilise’den gelen M. isimli kişi, öğrencilere İncil ve 20 USD para dağıtmış. Yurt yönetimi fark edince girişi yasaklamış. Ama zaman zaman bahçede yürüyüş yapma bahanesi ile geliyorlar.
Z. S.: Yakacık Çocuk Yuvası Beden Öğretmeni tarafından izinli olarak alındığı bir akşam, Taksim’de bir bara götürülerek taciz edildi. Öğretmen, eşinden boşanacağını söyleyerek Z.’yi kandırmış.

İşçiler tecavüz etti
Z. B., G. B., C. K.: Benjio Abi olarak bilinen kişinin şu anki ekibi.
E. D.: Madde bağımlısı. İntihara teşebbüs etti. Psikiyatrik tedavi görüyor.
T. A., Ş. A.: Yurttaki sosyal servis uzmanları ve şoförler ile flört ediyorlar.
S. T.: Gasp ve hırsızlık suçları vardı. Hamile kaldı ve intihar etti.
Ü. G.: Zihinsel engelli. Yurdun tadilatı sırasında işçiler tarafından tecavüz edildi.”2
Bakanlıktan İlk Çözüm
Yukarıdaki bölümün de içerisinde yer aldığı ve Turhan Çömez tarafından hazırlanan rapor sonrası ilgili bakanlık hemen harekete geçer! Soruna değilse de ilk neşteri öğretmenlere vurur.
Ve Çömez’i yurda alan ve malum sorunların tespit edilmesine vesile olan iki öğretmeni alelacele sürgün eder.
Çömez’in önergesi sonrası kurulan Meclis araştırma komisyonu ise kapsamlı bir biçimde sorunun üzerine gitmek yerine, tabiri caizse ipe un serer. Yukarıda belirtildiği gibi “bazı iddiaların doğru olduğunu” söylemekle yetinir. Ötesine dönüp bakmaz bile…
Canlı alıcı ve vicdanları sızlatan iddia, “Fourteen age girls sex party” ise konuşulması bile yasak kılınan bir ‘devlet sırrı’ misali unutulmaya terk edilir. Peki; birileri unutmak istese ve unutulmasını beklese de yaşayan, bilen ve tanık olan herkes tarafından, kelimenin gerçek anlamında unutulur mu? Elbette hayır…
Peki; “Fourteen age girls sex party” nerede ve kimin için düzenlenir? Sorunun yanıtı gelecek yazıda… Ben “gelecek yazıda” desem de kim bilir ki belki de Sedat Peker benden önce açıklayabilir soruların yanıtını…

Kaynak: https://atalaygirgin.blogspot.com/2021/11/cocuk-fuhusu-raporu-ve-teenage-girls.html?m=0
 


Kaynak: Özel Haber
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.