Dilek Ekmekçi'den Yaşar Nuri Öztürk'ün Anısına Saygı Duruşu

Haber sitemizin genel yayın yönetmeni Av. Dr. Dilek Ekmekçi, ilahiyat profesörü, hukukçu ve felsefeci Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk anısına oğlu Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Tahir Öztürk tarafından hazırlanan 'Vefatının Ardından Halkın Diliyle Yaşar Nuri Öztürk ' kitabına katkı sundu.

1600
Dilek Ekmekçi'den Yaşar Nuri Öztürk'ün Anısına Saygı Duruşu

Dilek Ekmekçi'den Rahmetli Yaşar Nuri Öztürk'ün Anısına Katkı
 

Haber sitemizin genel yayın yönetmeni Av. Dr. Dilek Ekmekçi, ilahiyat profesörü, hukukçu ve felsefeci Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk anısına çıkarılan "Vefatının Ardından Halkın Diliyle Yaşar Nuri Öztürk " kitabına katkı sundu.  Ekmekçi'ye, kitabı hazırlayan ilahiyat alanında Doktor Öğretim Üyesi olan Yaşar Nuri Öztürk'ün oğlu Mustafa Tahir Öztürk tarafından doğumgünü olan 18.01.2022 tarihinde imzalanarak gönderilen kitap, Ekmekçi'yi çok duygulandırdı. 



Toplam 83 yazarın katkı sunduğu ve Mustafa Tahir Öztürk tarafından hazırlanan kitap, bir süredir devam eden hazırlıkları tamamlanarak Aralık 2021'de piyasaya çıktı. Yaşar Nuri Öztürk'ün eserlerini basan "Yeni Boyut" yayınlarından çıkan bu kıymetli eser böylece 05.02.1951 doğumlu olan Yaşar Nuri Öztürk'ün doğumgününe de yetişti.



Ekmekçi: "Tanıdığım ama Tanışamadığım İdolüm"

Kitapta Ekmekçi'nin yazısı; "Tanıdığım ama Tanışamadığım İdolüm" adını taşıyor. Ekmekçi'nin yazısında, Kıyamet Suresi'nin 14. ayetini nacizane tefsir gayreti, bu gayreti sırasında ayetin Yaşar Nuri Öztürk tarafından yapılan çevirisine (mealine) ve "What the Bleep Do We Know?", "What the Bleep? Down The Rabbit Hole" (Ne Biliyoruz ki?, Ne Biliyoruz ki? Tavşan Deliği) filmlerinde de işlenen kuantum fiziğiyle (atom altı parçacıklarla) ilgili "de broglie" deneyine atıf yapması da dikkat çekiyor.  






Eşsiz Bir Entelektüeldi
 
Onlarca kıymetli eser veren, eşsiz bir entelektüel olan Yaşar Nuri Öztürk, toplumu özellikle "Allah ile aldatanlara", "Maun suresi mücrimlerine", "mürailere" karşı uyaran ve uyandıran, Atatürk hayranı bir isim olarak biliniyordu. Arapça, Farsça, İngilizce ve Fransızca dillerine de hakim olan Yaşar Nuri Öztürk, "Cumhuriyet"in ilahiyatçısı olarak eşsiz bir entelektüeldi. Yaşar Nuri Öztürk  22.06.2016'da vefat etmişti. 

03.11.2002 seçimlerinde CHP'den İstanbul milletvekili olarak TBMM'ye giren Öztürk, daha sonra CHP'den istifa etmiş, 2005-2009 yılları arasında Halkın Kurtuluşu Partisi'nin kurucu genel başkanlığını yapmıştı. Saba Tümer'in programında hasta yatağındayken bile yaptığı Kuran tefsirleriyle Türk milletinin gönlünde taht kurmuştu. 


Kaynak: Özel Haber
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.