Katibini Taciz Eden Savcıya Cinsel Tacizden Dava Açıldı

Sabah'tan Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; mide bulandıran olay İstanbul'da meydana geldi. Savcı Ş. B. , İstanbul Anadolu Adliyesindeki katibe cinsel tacizde bulundu. Zorla katibin evine giren savcı, kadına hayatının şokunu yaşattı. İşte haberin detayları...

778
Katibini Taciz Eden Savcıya Cinsel Tacizden Dava Açıldı

İstanbul Anadolu Adliyesindeki katibe, kendisini eve bıraktıktan sonra ısrarla evine gelen savcı tarafından cinsel tacize uğradığını iddia etti. Katibenin Hakimler ve Savcılar Kurulu'na dilekçe sunarak şikayetçi olmasıyla olay ortaya çıktı. Adalet müfettişlerince yapılan inceleme sonrasında Anadolu Adliyesinde görevlisi savcı Ş.B.hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "Cinsel taciz" suçundan dava açıldı.

Yer İstanbul: Savcıdan katibe cinsel taciz! ’Sandalyeyi kendine çekerek...

GENÇ KATİBİNE TACİZ İDDİASI
İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, mağdur katip katıldı. Göreve Ocak 2022'de Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesinde katip olarak başladığını söyleyen mağdure, savcı Ş.B'nin 4 Mart 2022'de saat 16.30'ta çalıştığı kalemi arayarak bir katibin odasına gelmesini istediğini anlattı.

Yer İstanbul: Savcıdan katibe cinsel taciz! ’Sandalyeyi kendine çekerek...

"BENİM YÜZÜMDEN MESAİYE KALDIN, SENİ BIRAKACAĞIM"
Savcının odasına giden genç kadın, savcıyla bir karar yazdıklarını, işleri bittikten sonra savcının "Benim yüzümden mesaiye kaldın, seni ben bırakacağım'' dediğini, kendisinin bunu reddetmesine rağmen savcının ısrar ettiğini ifade etti.


Yer İstanbul: Savcıdan katibe cinsel taciz! ’Sandalyeyi kendine çekerek...

"ADLİYE DIŞINDA BANA 'SAVCIM' DEME"
Mağdur katip, "Israr edince kalem müdürüme mesaj atarak 'ne yapmam gerektiğini sordum. Müdürüm de 'Metroda arkadaşım bekliyor, onunla gideceğim' diye söylememi tavsiye etti. Ancak savcı, ısrarını sürdürdü. Ben de aracına bindim" dedi. Katip, savcının kendisine araçtalarken, "Adliye dışında bana 'savcım' deme, ismimle hitap et' dediğini de aktardı. Bunun üzerine mahkeme başkanı İsteseydin binmezdin arabaya, değil mi?" diye sordu. Mağdur da "Nasıl hareket edeceğimi bilemedim, o yüzden müdürüme sordum. Israrcı olduğu için kabul ettim, yemek teklifinde de bulundu" diye cevap verdi.

Yer İstanbul: Savcıdan katibe cinsel taciz! ’Sandalyeyi kendine çekerek...

"OTURDUĞUM SANDALYEYİ KENDİNE ÇEKEREK KOLUMU..."
Savcının aracıyla evinin kapısına geldiklerini, savcının bu kez evine gelmek istediğini belirten genç kadın, "Kapımın önünde iddialaşma oldu. 'Eve geleceğim. El alemin adamları gelecek, yalnız bırakamam seni' deyince site güvenliğinin önünde konu uzamasın diye kabul ettim. Oraya yeni taşındığımdan kötü bir izlenim olmaması için eve aldım" dedi. Savcının yaklaşık bir saat kadar evde kaldığını anlatan mağdur, "Mutfakta kahve yaptım. O sırada anneme mesaj attım. 'Seni aradığımda söylediklerimi idare et' dedim diye aktardı. Mağdur, bunu savcıyı evden göndermek için yaptığını anlattı. Mağdur, "Kalkmaya niyeti olmadığını görünce kahve yaptım. Kahveyi verirken oturduğum sandalyeyi kendine çekerek kolumu sıvazladı. Ben de 'Hayır' deyip pencerenin oraya geçtim" dedi. Mağdur, bunların üzerine savcının beş dakika içinde evden gittiğini söyledi.

Haber: Deniz Yusufoğlu (25 Nisan 2023)


Kaynak: Sabah
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.